Tyrnimarja creme brule


Tyrnimarja creme brule
3 rkl tyrnimarjahilloa tai tyrnimehua
2 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
4 munankeltuaista
¼ dl sokeria

Pinnalle
1 dl ruokosokeria

Kerma kuumennetaan kiehuvaksi pienessä kattilassa ja maustetaan vaniljasokerilla ja tyrnihillolla. Kananmunan keltuaiset ja sokeri vatkataan vaahdoksi, johon lisätään ensin tipoittain ja sitten hieman suurempina lorauksina vähän jäähtynyttä kermaa. Massa jaetaan pieniin annosvuokiin, jotka laitetaan syvälle uunipellille. Pellille kaadetaan kuumaa vettä hauteeksi, jossa creme bruleet saavat kypsyä 120 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Valmis creme brule on hyytynyt, mutta vielä pehmeä sisältä.

Creme bruleiden annetaan jäähtyä ja laitetaan jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi. Ennen tarjoilua vanukkaiden päälle ripotellaan ruokosokeria, joka sulatetaan rapeaksi kerrokseksi ”tohottimella”. Tarjoillaan heti.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...