Jättikatkarapu-chorizo-quesadillat ja guacamole






Ajattelimme laittaa jotain normimättöä perjantain kunniaksi, mutta onneksi vilkaisin Googlesta inspiraatiota ja quesadillarecipes-sivulta reseptin, jossa lättyjen sisään laitetaan tavallisesta jauheliha-texmex-meiningin sijaan jättikatkarapuja, chorizoa ja tietenkin juustoa eli quesoa. Liekö mansikkamargaritojen tai iloisten mariachi-rytmien ansiota, mutta nämä rapeat herkkupalat ja guacamole hävisivät lautasilta silmänräpäyksessä.

Guacamole
2 kypsää avocadoa
1 limen mehu
punaista chiliä maun mukaan
ripaus suolaa
1 dl ranskankermaa

Avocadot halkaistaan, poistetaan kivet ja pehmeä sisus lusikoidaan kulhoon. Puristetaan joukkoon 1 limen mehu ja lisätään ranskankerma. Chili halkaistaan ja siitä poistetaan siemenet ja vaalea osa ja leikataan oman maun ja chilin vahvuuden mukaan sopiva pala. Ainekset sekoitetaan sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi ja maustetaan suolalla ja pippurilla. Laitetaan jääkaappiin odottelemaan.

Jättikatkarapu-chorizo-quesadillat
200 g jättikatkarapuja
200 g chorizoa
1 valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria myllystä

4-6 vehnätortillaa
150 g raastettua mozzarellaa tai cheddaria
ruokaöljyä paistamiseen

Chorico viipaloidaan ja paahdetaan hetki kuumassa teflonpannussa. Lisätään tilkka öljyä, valkosipuli ja katkaravut. Paistetaan noin 2-3 minuuttia. Täyte kipataan leikkuulaudalla ja pilkotaan veitsellä sopivan rouheaksi. Maustetaan pippurilla ja suolalla. Chorizo saattaa olla hyvin suolaista, joten kannattaa tarkistaa maku ennen maustamista.

Kuumennetaan isossa pannussa tippa öljyä. Laitetaan pannulle tortilla ja paistetaan ensin toiselta puolelta noin 30 sekuntia, käännetään ja täytetään toinen reuna juustolla ja katkarapu-chorizo-täytteellä. Taitetaan kahtia ja painellaan lastalla niin, että quesadilla pysyy kiinni. Kun alapinta on rapea ja kullanruskea, käännetään ja paistetaan toiselta puolelta.

Valmiit quesadillat puolitetaan annospaloiksi ja tarjoillaan guacamolen ja salaatin kera. Jos chilin kanssa ei innostu liikaa, nämä katkaravulla täytetyt quesadillat voi nauttia vaikka Marlborough sauvignon blancin kanssa.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...