Suppilovahveropiiras


Nyt ei säästellä suppiksissa. Tyypillisesti säästelemme aina metsän aarteita ja matkojen ruokatuliaisia ihan pilaantumisen rajamaille. Vaikka söisimme suppilovahveroita joka viikko, tämän sadon säilykkeet riittävät kesään asti.

Suppilovahveropiiras

Pohja
125 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
3 rkl kylmää vettä

Täyte
3 dl suppilovahveroita (paistettuna noin 1 dl)
1 keltasipuli
1 valkosipulinkynsi
4 siivua pekonia
mustapippuria myllystä
(suolaa)
pari oksaa tuoretta timajmia
2 dl ruokakermaa
1 muna
1 dl raastettua mustaleima emmentalia

Voi ja jauhot mitataan kulhoon ja nypitään sormin murumaiseksi seokseksi. Lisätään suola ja pari ruokalusikallista kylmää vettä ja muotoillaan palloksi. Taikina painellaan piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Pohja päällystetään foliolla, jonka reunoihin laitetaan herneitä, riisiä tai muuta kuivaa ja uuninkestävää painoksi. Pohjaa esipaistetaan 225 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.

Sipuli ja valkosipuli kuoritaan ja hienonnetaan ja pekoni kuutioidaan pieniksi kuutioiksi. Pekoni laitetaan kuumalle pannulle ja paistetaan niin, että rasva irtoaa. Lisätään sipuli ja valkosipuli ja jatketaan paistamista, kunnes sipuli muuttuu kuultavaksi. Lopuksi lisätään sienet, joita paistetaan vielä hetki. Maustetaan pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Täyte levitetään esipaistetulle pohjalle.

Muna rikotaan kulhoon ja vatkataan rakenne rikki ja lisätään kerma. Muna-kermaseos kaadetaan tasaisesti piiraspohjalle täytteen päälle. Lopuksi ripotellaan juustoraaste piiraan pinnalle. Paistetaan 225 asteessa noin 35 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja pinta on saanut kullanruskeaa väriä.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...