Amerikkalaistyylinen aamiainen: porkkanakakkuvohvelit ja banaanileipä




Aurinkoinen sunnuntai, herkkuja notkuva brunssipöytä ja koko perhe nauttimassa aamusta, antimista ja kiireettömästä yhdessäolosta. Ihanaa. Niin kuin ovat nämä porkkanakakkuvohvelit, jotka saavat mukaterveellisen vivahteen porkkanaraasteesta ja pähkinöistä, sekä amerikkalaistyylinen banaanileipä, joka on suomalaisen standardin mukaan oikeastaan kakkua. Vohvelit ja banaanileipä kuorrutettiin tuorejuustovaahdolla ja omenahillolla.

Porkkanakakkuvohvelit
200 g porkkanaa
2 dl kermaviiliä
2 dl maitoa
1 kananmuna
25 g sulatettua voita
2 dl vehnäjauhoja
2 dl hiivaleipäjauhoja
1/2 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1/2 tl muskottipähkinää
2 rkl rouhittua saksanpähkinää

Paistamiseen voita tai öljyä

Porkkanat raastetaan raastimen hienoimmalla terällä. Kuiva-aineet sekoitetaan keskenään. Kermaviili, maito ja sulatettu voi sekoitetaan keskenään ja muna vatkataan joukkoon. Kuivat aineet siivilöidään joukkoon koko ajan sekoitellen. Taikinan annetaan turvota aamutoimien ajan tai yön yli. Vohvelit paistetaan ohukaispannussa tai pienessä paistinpannussa miedolla lämmöllä kypsiksi, pulleiksi ja molemmin puolin kullanruskeiksi.

Nautitaan tuorejuustovaahdon ja omenasoseen kera.

Banaanileipä
1 1/4 dl tummaa ruokosokeria
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
100 g voita
2 munaa
3 banaania
1 tl kanelia
2 1/2 dl jauhoja
1 ts vaniljasokeria
1 tl suolaa
1 dl pekaanipähkinöitä

Leipävuoka voidellaan ja uuni laitetaan kuumenemaan 180 asteeseen. Sokeri ja voi vaahdotetaan vaaleaksi vaahdoksi. Lisätään munat yksitellen hyvin vatkaten. Banaani muussataan haarukalla tai nuijalla tasaiseksi muussiksi ja lisätään voin, sokerin ja munien joukkoon. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään taikinan joukkoon puuhaarukalla sekoittaen. Lisätään lopuksi veitsellä rouhitut pekaanipähkinät, sekoitetaan tasaiseksi ja kaadetaan leipävuokaan. Paistetaan uunin keskitasolla noin 50 minuuttia, kunnes leipä irtoilee reunoista ja on kypsää puutikulla testatessa.

Nautitaan tuorejuustovaahdon kera. Hyvää myös voin kanssa.

Tuorejuustovaahto
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl kuohukermaa
1/2 dl tomusokeria
2 rlk sitruunanmehua

Kerma vatkataan löysäksi vaahdoksi ja sekoitetaan tuorejuustoon. Maustetaan tomusokerilla ja sitruunalla.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...