BBQ-makuja: Surf & Turf, salviavoi, perunasalaatti ja vuohenjuusto-kirsikkasalaatti





Mehevät BBQ-maut kohtasivat sulassa sovussa pihakestien pitopöydässä ja lautasilla. Grillatun entercoten ja jättirapujen kanssa tarjottiin salviavoita, välimerellistä perunasalaattia ja vuohenjuusto-kirsikkasalaattia.

Makujen kirjo (vai sinfonia?) jakoi viinimielipiteitä: yhtä lailla vannoutuneet faninsa löysivät pirpsakka Casillero Del Diablo Sauvignon Blanc kuin tuhti ja pippurinen Shiraz tai pehmeän täyteläinen Cabernet Sauvignon. Katso Pienen Vispiläkaupan videolta Pirunkellarin asiantuntijoiden Keken ja Pasin arviot. Lisää analyysejä Pirunkellarin nettisivuilta.

Välimerellinen perunasalaatti
1 kg uusia perunoita
1 punasipuli
3 rkl pieniä kapriksia
2 dl kalamataoliiveja

Kastike
4 rkl oliiviöljyä
3 rkl sitruunanmehua
1 sitruunan raastettu kuori
1 rkl dijon-sinappia
1 rkl hunajaa
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä

Hyvin pestyt perunat laitetaan kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Punasipuli kuoritaan ja hienonnetaan ja oliiveja voi halutessaan pieniä sopiviksi suupaloiksi. Kastikkeen aineet sekoitetaan keskenään kulhossa.

Kun perunat ovat kypsiä, niistä kaadetaan vesi ja ne hyörytetään kattilassa lieden jälkilämmöllä kuiviksi. Isompia perunoita voi kuutioida, mutta salaatti saa jäädä rouheaksi. Kastike kaadetaan perunoiden joukkoon, lisätään sipuli, kaprikset ja oliivit ja annetaan maustua noin tunti ennen tarjoilua.

Vuohenjuusto-kirsikkasalaatti
iso rasia salaattisekoitusta
4 dl kirsikoita
100 g vuohenjuustoa
1 dl saksanpähkinöitä

Kastike
1 rkl oliiviöljyä
2 tl sitruunanmehua
1 rkl balsamicoa
1 tl ruokosokeria

Kirsikoista poistetaan kivet, joko siihen tarkoitetulla työkalulla tai veitsellä ja sormin. Pesty salaatti laitetaan kulhoon kirsikoiden kanssa. Vuohenjuusto revitään sormin sopiviksi suupaloiksi salaatin joukkoon. Saksanpähkinöitä paahdetaan hetki kuumalla, kuivalla paistinpannulla ja ripotellaan salaatin päälle. Kastikkeen aineet sekoitetaan keskenään ja kastike valutetaan salaatin päälle.

Salviavoin resepti löytyy täältä.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...