Bulgarialainen Shopska-salaatti




Vuonna -99 Bulgarian Sunny Beachillä kohosi loppumaton rivi harmaita, kolhoosimaisia hotellikerrostaloja. Yhden bunkkerihotellin aulassa esiintyi joka ilta sama mies soittaen laulaen sähköurkujen rumpukompin säestyksellä Sun Shine Reggaeta. Todellinen päähänpisto ja äkkilähtö, mutta hieno reissu puitteista huolimatta. Koimme yhden viikon aikana auringonpimennyksen ja maanjäristyksen. Mieleenpainuvinta reissussa oli kuitenkin Shopska-salaatti, jota söimme lounaaksi joka päivä. Nyt verestetään muistoja!

Shopska-salaatti (sellaisena kuin sen muistan yli 10 vuoden takaa)
150 g bulgaarialaista Sirene-juustoa
4 tomaattia
1 kurkku
1 punasipuli tai kesäsipuli
(silputtuja yrttejä)

kastike
6 rkl oliiviöljyä
3 rkl sitruunanmehua
suolaa
mustapippuria

Tomaatit halkaistaan, niistä poistetaan kanta ja siemenet. Tomaatti ja kurkku kuutioidaan reiluiksi suupaloiksi. Sipuli kuoritaan ja viipaloidaan. Juusto raastetaan karkeaksi raasteeksi vihannesten päälle. Kastikkeen aineet mitataan kulhoon tai kastikepulloon ja sekoitetaan. Kastike tarjoillaan erikseen ja valutetaan salaatin päälle juuri ennen tarjoilua.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...