Herkulliset juhannustuliaiset: silliä salsa verde ja raparperi-chutney





Helppotekoiset ja herkulliset juhannustuliaiset Siimulle: silliä salsa verde ja raparperi-chutneya grillatulle possun sisäfileelle. Kesäisen vihreä sillipurkki on kiva antaa lahjaksi, mutta cutneysta tuli vähän epäilyttävän väristä mönjää. Se kuitenkin kuulunee kuvioon, sillä esimerkiksi eteläafrikkalainen Mrs H.S.Ballsin Original Chutney näyttää vähintäänkin yhtä epäilyttävältä. Ja Mrs Balls, jos kukaan, tietää miltä chutneyn kuuluu näyttää. Maku on molemmissa taivaallinen!

Raparperi-chutney
2 isoa raparperin vartta
4 cm pätkä tuoretta inkivääriä
4 valkosipulinkynttä
1 chilipalko
1 kesäsipuli
2 rkl kuivattuja karpaloita
1 dl fariinisokeria
1/4 dl valkoista balsamicoa
2 suikaletta sitruunankuorta
1 tähtianis
pätkä kanelitankoa
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
ruokaöljyä freesaamiseen

Valkosipuli, kesäsipuli ja inkiväärin pätkä kuoritaan ja hienonnetaan. Chilipalko halkaistaan, siitä poistetaan siemenet, minkä jälkeen se hienonnetaan. Paksupohjaisessa kattilassa kuumennetaan tilkka ruokaöljyä ja valkosipuli, sipuli, inkivääri ja chili kuullotetaan, kunnes ne pehmenevät hieman. Raparperi kuoritaan ja pilkotaan ja lisätään kattilaan. Lisätään etikka, sokeri, sitruunankuori, anis ja kanelitanko ja keitellään noin 15 minuuttia, kunnes ainekset pehmenevät ja chutney hilloutuu. Sitruunankuoret, anis ja kaneli noukitaan pois ja chutney maustetaan suolalla ja pippurilla. Purkitetaan lasipurkkiin ja annetaan jäähtyä ja tiivistyä. Sopii tarjoiltavaksi grillatun lihan kanssa.

Silliä salsa verde
350 g sillifilettä
kourallinen basilikaa
kourallinen minttua
kourallinen persiljaa
kourallinen tilliä
2 kesäsipulia
2 valkosipulinkynttä
kourallinen pieniä kapriksia
1/4 dl oliiviöljyä
2 rkl sitruunanmehua
2 rkl balsamicoa
2 tl Dijon-sinappia
mustapippuria myllystä

Sipulit kuoritaan ja pilkotaan ja suolakurkku kuutioidaan. Yrtit, sipulit, kaprikset, sitruunanmehu, balsamico, öljy ja sinappi mitataan tehosekoittimeen ja jauhetaan tasaiseksi kastikkeeksi. Maustetaan pippurilla ja tarkistetaan maku. Jos silli on kovin suolaista, sitä voi liottaa vedessä. Silli paloitellaan annospaloiksi ja sekoitetaan salsa verdeen. Nautitaan uusien perunoiden kanssa.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...