Wasabilla maustettu tuorehernekeitto


Vähän ärtsympi ärtsäri lämmitti mukavasti talvisena torstaina. Alkuperäisestä, Kodin Kuvalehdestä löydetystä reseptistä poiketen tein liemen instan miso soup -annospussista. Liekö misokeiton vai makeiden herneiden ansiota, mutta makukokonaisuudesta tuli samanaikaisesti sekä lempeän ja makea että terävä ja tulinen. Veistelin sattumiksi intensiivisen makuista basturmaa eli ilmakuivattua naudanlihaa. Tuoreista tai siis talvisesti pakastetuista herneistä keitetystä keitosta tuli niin hienostunutta, että se sopisi hyvin myös alkuruuaksi vaikkapa sunnuntai-illalliselle.

Tuorehernekeitto
1 iso keltasipuli
1 tl kasvisöljyä
200 g (pakaste)herneitä
5 dl vettä
1 ps instant miso soup -keittopussi (tai kasvisfondia)
2 dl ruokakermaa
1 tl wasabitahnaa
3 rkl vaaleaa maissisuurustetta
suolaa
mustapippuria

Tarjoiluun:
basturmaa tai muuta kuivattuan tai savustettua lihaa

Silputtu sipuli kuullotetaan paksupohjaisessa kattilassa. Herneet lisätään kattilaan ja freesataan kevyesti. Lisätään vesi ja misokeittoannospussi tai kasvisfondia. Keitetään noin 10 minuuttia, kunnes herneet ovat kypsiä. Keitto soseutetaan sileäksi ja laitetaan takaisin liedelle. Lisätään kerma ja lämmitetään uudelleen kiehuvaksi ja lisätään suuruste koko ajan vispaten sekä lopuksi mausteet. Wasabia voi lisätä aluksi varovasti maistellen, kunnes keitossa on omaan makuun sopivasti potkua. Kuiva liha silputaan ja ripotellaan valmiiden keittoannosten pinnalle.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...