Valkosuklaa-raparperikakku


Olisin todella iloinen ja ylpeä, jos voisin sanoa, että tämä mehevä täytekakku jossa makea valkosuklaa ja kirpeä raparperi yhdistyvät harmoniseen liittoon, olisi minun tekemä. Mutta kiitos makuhermoja ilahduttavasta elämyksestä kuuluu siskolleni, jonka käsialaa kuvan valkosuklaa-raparperitäytekakku on. Resepti on monivaiheinen, mutta lopputulos on sen arvoinen.

Valkosuklaa-raparperikakku

Pohja
150 g Leivontamargariinia
150 g valkosuklaata
5 munaa
1,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria

Kostutukseen maitoa

Täyte
1 dl kuohukermaa
1 prk vanilijan makuista tuorejuustoa
2 dl raparperihilloa

Kuorrutus
1 dl kuohukermaa
200 g valkosuklaata

Nopea raparperihillo:
6 dl raparperipaloja
1 1/2 dl hillosokeria
2 rkl vettä

Valmista ensin hillo: kiehauta aineet kattilassa, hauduta noin 15 minuuttia ja jäähdytä.

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota pyöreä (halkaisija noin 22 cm) tasapohjainen teflonvuoka. Sulata margariini miedolla lämmöllä kattilassa. Lisää paloiteltu suklaa ja sekoita kunnes se sulaa. Anna jäähtyä haaleaksi.

Vatkaa keltuaiset ja 1dl sokeria vaahdoksi. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut jauhot, leivinjauhe, vanilliinisokeri sekä jäähtynyt suklaaseos. Vatkaa valkuaiset ja 0,5dl sokeria kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti taikinaan.

Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alimmalla ritilätasolla noin 35 minuuttia. Kumoa kakku jäähtyneenä ja halkaise kolmeen osaan.

Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Kostuta pohjalevy tasaisesti maidolla ja levitä puolet vaahdosta ja hillosta. Tee samoin toinen kerros. Nosta kansilevy ja aseta päälle kevyt paino hetkeksi. Anna maustua muutama tunti tai yön yli viileässä.

Mittaa kerma ja paloiteltu suklaa kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä sekoittaen kunnes suklaa sulaa. Sekoita tasaiseksi. Anna kuorrutteen jäähtyä jääkaapissa (reilu tunti) kunnes se on sakeaa. Kaada kuorrutus kakun päälle ja anna valua reunoille. Tasoita reunat lastalla tai veitsellä. (HUOM. kuten näette, kuvan kakku on kuorrutettu pursotetulla kermalla. Valkosuklaa-kermaseos ei hyytynyt alkuperäisillä mitoilla, joten vähensimme tähän ohjeeseen kerman määrää, jotta kuorrutus onnistuu niin kuin pitää. Ehkä valkosuklaan laadussa voi olla myös eroja) Nosta kakku tarjolle kakkupaperin päälle vadille ja koristele tuoreilla marjoilla tai vaikka mantelilastuilla.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...