Tonnikalasalaatti


Tyttöjen, kahden kaksijalkaisen ja yhden nelijalkaisen, ilta. Tarjolla tyttömäisesti salaattia ja valkoviiniä. Näin herkullisen Nizzan salaattiohjeen Melker Andersonin uudessa keittokirjassa ja yritin ulkomuistin varassa samaa kotona. Tähän olisi ollut hyvä saada Kauppalehti Option tapaan kuvat "kirjassa" ja "itse tehtynä". Niin erilaiselta lopputulos näytti! Mutta maistui silti ihan hyvältä, varsinki Thelma-koirasta, joka nappasi reippaana työpöydältä puolikkaan tonnikalapihvin. Sen jälkeen hän käpertyi tyytyväisenä kerälle ja nukahti tasaiseen rupatteluun. Ihana hauva!
Tonnikalasalaatti
2 (noin 250 g) tuoretta tai pakastettua tonnikalapihviä
1 ruukku jääsalaattia
1/2 pussia pakastettuja papuja
2 porkkanaa
noin 6 kirsikkatomaatteja
2 keitettyä kananmunaa
pätkä kurkkua
mustia oliiveja
2 paahtoleipää

kastike
1 iso valkosipulin kynsi
2 salottisipulia
1 rkl karkeaa dijon-sinappia (siemenet mukana)
1/2 sitruunan mehu
1/2 dl oliiviöljyä
2 rkl balsami- tai punaviinietikkaa
1 tl hunajaa
mustapippuria

Ensin keitetään kananmunat, kovuusaste oman maun mukaan. Porkkanat kuoritaan, pilkotaan ja keitetään suolalla maustetussa vedessä niin, että ne jäävät rapsakoiksi. Pavut sulatetaan ja niitä keitetään tai paahdetaan pari minuuttia. Tomaatit puolitetaan, kurkku pilkotaan ja salaatti revitään. Paahtoleivästä leikataan pois kuoret ja kuutioidaan sopiviksi krutongeiksi, tein tällä kertaa reiluja kolmioita. Leipäpalat paistetaan rapeiksi öljyssä kuumalla pannulla ja maustetaan suolalla ja pippurilla. Tonnikala paistetaan kuumalla pannulla pinnalta kauniin ruskeaksi. Sisus jää sopivan raa'aksi, kun tuoretta tonnikalapihviä paistetaan 1-2 minuttia puoli tai pakastettua 3-5 minuuttia puoli. Salaatti rakennetaan laakealle vadille niin, että tonnikalapalat ja leipäkrutongit tulevat päällimmäisiksi.

Kastike valmistetaan hienontamalla ensi valkosipuli ja salottisipulit. Sipulit siirretään pieneen kulhoon, johon lisätään öljy, sitruunanmehu, viinietikka, sinappi, sitruunamehu ja mausteet ja vatkataan haarukalla tasaiseksi kastikkeeksi. Salaatti viimeistellään pirskottelemalla kastike salaatin päälle.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...